LJUVA SEXTIOTAL -

Ulf Skoglunds akvareller med motiv från vår tid i Nässjö


Minns du doften från Moodys på gatan på vänstra bilden?

Konstnären heter Ulf Skoglund. Från Handskeryd, Nyhem och Norrboda men sedan 20 år har han sin fasta adress på Mallorca. Hans epostadress är ulfskoglund@hotmail.com


Nässjö-Tidningen 1956.

Janne är hungrig. 1965.
 

 

Kommer du ihåg gamla Hamncafeet? I dag är det parkering där och Mc Donalds.

Alla postkillar fikade på detta cafe som i början på 60-talet drevs av Sture Lager, bror till gamle bandyspelaren "Skalden".

 

 

I den gamla IOGT-lokalen har det hänt mycket genom åren. Här serverades skolfrukost till barnen i Centralskolan och de som gick i 7:an på brandstation (undertecknad gick där) och i slutet av 50-talet svängde vi våra lurviga där efter Wijk,s orkester bl.a. Sedan blev det NIF,s klubblokal innan det revs till förmån för Parkgården.

 

Kommer du ihåg gamla Sport-Pelles på Postgatan där man kunde laga en punktis på cykeln eller slipa sina skrillor. Hos Pelle, eller Lorentz Pettersson som han hette kunde de fiskeintresserade stå i timmar och dra sina historier om gammelgäddan i Spexhultasjön. Uppe i hörnet låg Lönngrens bokhandel, i dag heter det väl Haddocks eller något annat?

 

 

Postgatan 8, f.d Lundins fiskaffär,som låg mitt emot Sport-Pelles.

 

Undrar vart killen på Husqvarna Novolette är på väg? Till aporna i Stadsparken? Och vem är han? Vem körde Novolette? Det var en rackare på att segdra i uppförsbackarna. Här var det en rem som drev moppen framåt, inga oljiga kedjor.

 

 

I parken, syndens högborg, har man slitit ut många skor på 50- och 60-talen. Här var mötesplatsen för alla Nässjöbor och här kunde vi njuta av allt från Myggans höstrevy till Sveriges sista primadonna Git Gay och alla tjusiga operetter. Här dansade vi till musik från Arne Domnerus till lokalbandet Wijk,s med vokalisten Gun Lövquist, i dag mamma till icke okända Pernilla Skifs, eller Georg Håårds orkester med Maj Sjövad som skönt kvittrade "Pennies from heaven" på sista dansen där man alltid var lika nervös, skulle man få nobben, eller ....?